torsdag 15 maj 2014

Krogmiljön

Sitter och läser lite på ovblog som då är en sida om att arbeta som ordningsvakt i Sverige. Att vara ordningsvakt är ett så fruktansvärt otacksamt jobb och ni förstår inte hur mycket skit dom måste ta i sitt jobb och vilken arbetsmiljö dom har. Ärligt talat, många vuxna människor beter sig som sex-åringar när de är alkoholpåverkade. Fast i ett mycket värre format. Jobbar ju för Cherry kasino och man märker ju lite grann om vad som händer runt om en på krogen. En av mina kollegor har till och med berättat att hon tidigare har tyckt att det har varit lite jobbigt att umgås med barn för hon vet inte riktigt hur hon ska bete sig. Och nu efter att ha jobbat med fulla människor ett tag så har hon fått en större insikt om hur hon faktiskt ska uppträda runt mindre barn.

Fantastiskt vad alkohol gör med människor. Och det är oftast inte till människans fördel! Hur som helst så måste jag säga att ordningsvakter får ta emot så mycket oförtjänad skit och har så mycket fördomar emot sig. Naturligtvis finns det vakter som kanske inte passar för jobbet men det finns det i så många andra yrken också. Hur som helst, gå ut nykter på krogen en 4-5 gånger och håll er i närheten av vakterna så ska ni få se vad jag menar. Nåt så magiskt mycket skit dom får kastat i ansiktet och dom bara tar det och agerar professionellt.

I alla fall, gick rätt långt bakåt i inläggen och hittade denna gamla pärla som bara är ett exempel av flera miljoner om vad vakterna måste ta hand om.


Några favoritcitat;
"Macke, filma ALLT!"
"Dom slog sönder min näsa"
"Alltså jag ger dig tjugotusen, filma det här bara!"
"Macke, ring åklagarn"
"Macke! Dom stal precis min mobil!"
"Macke, dom bröt min arm"
"Macke, vet du var dom gör!? Dom ska hänga mig nu"
"Macke, HJÄLP MIIIIG"

1 kommentar:

  1. Kul att du gillar sidan!

    Tålamod är en ordningsvakts bästa vän. Det, och ett smort munläder... ;)

    Med vänliga hälsningar,

    //OVBLOG

    SvaraRadera